Avokádókrém – egyszerű szendvicsfeltét

Az avokádó rendkívül gazdag vitaminokban: B1-, B2-, B3-, B5- B6-, B9-vitamin mellett található benne A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, kalcium, vas, magnézium, foszfor, nátrium, kálium, cink is, kitűnő antioxidáns. Jótékony hatással van a szív- és érrendszeri problémákra.

Bizonyos gyógyszerek szedése esetén azonban ártalmas is lehet, erről bővebben a fenti linken lehet olvasni.

Avokádókrém

Az én avokádókrém történetem:

Csak nemrég fedeztem fel az avokádót, mint alapanyagot. Persze tudtam, hogy kapható a boltokban, de féltem vásárolni belőle. Leginkább azért, mert nem tudtam, hogy milyen állapotút érdemes megvenni, de azért is, mert elég drága, és nem tudtam egyáltalán ízlene-e, vagy csak „kidobom érte a pénzt az ablakon”.

Egyik céges eseményünk alkalmával batyus bulit tartottunk, vagyis mindenki hozott ételt vagy italt otthonról, amit aztán beadtunk a közösbe. Már akkor sem ehettem a többiek által készített ételekből, készülnöm kellett külön kenyérrel, és a szokásos szalámi-zöldség kombót vittem. Egyik munkatársam viszont hozott erre az összejövetelre avokádókrémet, ekkor kóstoltam egyáltalán avokádót is először. Nagyon ízlett! Akkor megkérdeztem a receptjét, de nem írtam fel. Azóta eltelt néhány év, és ennyire sajnos nem jó a memóriám, nem jegyeztem meg.

Avokádókrém kiflin

Viszont nem hagyott nyugodni a dolog, mindenképp szerettem volna készíteni otthon is, ezért keresgéltem a neten, hogy mik az érett avokádó ismérvei. Ezekkel az ismeretekkel indultam útnak, találtam a boltban megfelelőnek tűnő darabot, és épp kifogtam egy akciót is. Hazaérve pedig összeállítottam a következő krémet:

Avokádókrém szendvicsfeltét

2019-11-18
: 10 perc
: 10 perc
: könnyű

Hozzávalók
  • 1 db érett avokádó
  • fokhagyma (vagy granulátum)
  • pár csepp citromlé
Elkészítés
  • 1. lépés Első lépésként fel kell vágni és kimagozni az avokádót. A legcélszerűbb hosszában kettévágni, mert így könnyen kikanalazható az érett gyümölcs belseje.
  • 2. lépés Villával össze kell nyomkodni kicsit, vagy turmixgépben pépesre keverni.
  • 3. lépés Hozzá kell adni a választott fűszereket, illetve pár csepp citromlevet. Utóbbi azért hasznos, mert az avokádó hamar barnul – és bár akkor sem romlott meg – ezzel a módszerrel kicsit tovább marad szép zöld.
  • 4. lépés Légmentes edényben érdemes tárolni, hűtőben 2 napig biztosan eláll.

Avokádókrém pin

Ha elkészítetted, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂

Nézz körül a többi recept között is az oldalon!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük



Kapcsolódó bejegyzések

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én jobban szeretem a nokedlit a „bolti” formázott tésztáknál. Mióta nem búzalisztből készítem, még kiszaggatni sem nehéz. Régen valahogy mindig keményre sikerült a tészta, emiatt szaggatni sem volt leányálom, most viszont már nincs ilyen problémám. Az életmódváltásom elején teljes […]

Mákos sütemény – gluténmentesen, cukormentesen és tejmentesen

Mákos sütemény – gluténmentesen, cukormentesen és tejmentesen

Nem gyakran készítek mákos süteményt, sőt, egyáltalán a mákot sem sűrűn használom ételekhez, viszont igen sok jótékony hatása van, ezért néha jó belecsempészni az étrendbe. A mákos tésztát nagyon szerettem gyerekkoromban, de azon túl máshol nem használtuk fel ezt az alapanyagot. Tésztaként már nem szoktam […]