Vegán Sacher torta – Szafi Free karobos muffin és piskóta lisztkeverékből

Vegán Sacher-torta szelet

Szafi Free lisztjeit elég gyakran használom, mert PCO-nál abszolút nyerők, rendkívül egyszerű velük dolgozni, és rengeteg recept van hozzájuk a hivatalos oldalon. Több kedvencem is van köztük, ezeket mindig újravásárolom, de néha kísérletezni is szoktam egy-egy – számomra – újabb keverékkel. Az egyik ilyen kísérletezésem alapjául a Szafi Free karobos muffin és piskóta lisztkeverék szolgált. Megvettem, de hosszú ideig nem használtam. Ahogy néztem az oldalon, ez a Sacher torta egy egészen egyszerű recept, és tudtam, hogy ezt szeretnék készíteni belőle, de vagy nem mentem olyan boltba, ahol a többi hozzávaló is beszerezhető, vagy csak nem volt energiám aznap munka után még sütni is.

Vegán Sacher-torta szelet

Mivel torta, egy kis létszámú háztartásban ezzel mindig fenntartásaim vannak (kisebb tortaformám még nincs). Én nem ehetek meg egy egész tortából egyszerre sok szeletet, valamint mivel lekvárt is tartalmaz (igaz hozzáadott cukortól mentes, de mégiscsak gyümölcs), az sem mindegy, hogy mikor eszem. Emiatt általam viszonylag kevés fogy belőle. Ha pedig másnak nem ízlik itthon, akkor mit csinálok a maradék háromnegyed tortával… Ezekkel a gondolatokkal álltam neki mégis a zsírszegény, csökkentett kalóriatartalmú, vegán Sacher tortának.

Vegán Sacher-torta

A recepten annyit változtattam, hogy csak hozzáadott cukortól mentes sárgabaracklekvárt használtam, epreset nem. Emellett a plusz karobport kakaóporral helyettesítettem, de ezek amúgy is opciók az eredeti receptnél, amit itt találtok!

Vegán Sacher-torta pin

Ha tetszett a Sacher torta, nézz körül a többi recept között is az oldalon!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük



Kapcsolódó bejegyzések

Linzer zabpehelylisztből

Linzer zabpehelylisztből

A linzer valahogy mindig az a sütemény volt számomra, amit macerás elkészíteni. Otthon ritkán sütöttük, pedig szerettük, talán emiatt gondoltam ezt róla. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokan voltunk a családban, így mindennapos volt, ha valami alig sült ki, máris elfogyott. Nem csodálom, hogy senkinek sem […]

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én jobban szeretem a nokedlit a „bolti” formázott tésztáknál. Mióta nem búzalisztből készítem, még kiszaggatni sem nehéz. Régen valahogy mindig keményre sikerült a tészta, emiatt szaggatni sem volt leányálom, most viszont már nincs ilyen problémám. Az életmódváltásom elején teljes […]