Csíkos csiga – Szafi Free lisztekből

Azért szeretem a Szafi Free Expressz lisztet, mert amellett, hogy gluténmentes, tejmentes, szójamentes, univerzálisan felhasználható. Leggyakrabban sós zsemlét szoktam belőle készíteni, mert hamar összeállítható, és nem pepecselős a tésztája. Ugyanakkor édes termékekhez is használható, erre a legjobb példa ez a csíkos csiga, aminek az egyik alaplisztje ez a keverék.

Csíkos csiga

Korábban kalácsként készítettem (ami tulajdonképpen ugyanez, csak nincs felvágva kicsi csigákra), és már akkor tudtam, hogy többször lesz az itthoni menü része, mert nagyon ízlett. Tudjátok, van a kalácsoknak az a része az alján, ahol kicsit összeáll, nem sül lyukacsosra a tészta, és jobban lehet érezni az édes ízt. Na ez hiányzott nekem, mióta nem ehetek normál lisztes kalácsot… ezzel a változattal kicsit visszatért a gyerekkorom. A recept Szafi oldaláról való.

Csíkos csiga belseje 1

A tésztát nagyon egyszerű összeállítani. Nem kell hozzá semmi különleges összetevő, egyedül a kétféle Szafi liszt a speciálisabb alapanyag. Aki életmódváltásba kezdett, már biztos megismerkedett az eritrit édesítővel, ezért ezt is az alap hozzávalókhoz sorolom. Ezeken kívül pedig csak sóra, vízre, kakaóra és almaecetre van szükség. Utóbbi a szupermarketekben is beszerezhető, nem kell hozzá bioboltot felkeresni. A recept reszelt citromhéjat is ír, de én nem szeretem, ezért mindig kihagyom. Lekvárt sem szoktam tenni a tetejére, mert attól gyorsabb felszívódású lesz a végeredmény, és nem tudom bármikor enni.

Csíkos csiga belseje 2

Az oldalra egyébként azért is érdemes ellátogatni, mert igaz, hogy a recept csíkos kalácsról szól, de a vásárlók, akik kipróbálják otthon, elég kreatív megoldásokat találnak ki a megvalósításra. Nézzetek rá, és ha tehetitek, próbáljátok ki, nagyon megéri!

Csíkos csiga pin

Ha elkészítetted, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂

Nézz körül a többi recept között is az oldalon!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük



Kapcsolódó bejegyzések

Linzer zabpehelylisztből

Linzer zabpehelylisztből

A linzer valahogy mindig az a sütemény volt számomra, amit macerás elkészíteni. Otthon ritkán sütöttük, pedig szerettük, talán emiatt gondoltam ezt róla. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokan voltunk a családban, így mindennapos volt, ha valami alig sült ki, máris elfogyott. Nem csodálom, hogy senkinek sem […]

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én jobban szeretem a nokedlit a „bolti” formázott tésztáknál. Mióta nem búzalisztből készítem, még kiszaggatni sem nehéz. Régen valahogy mindig keményre sikerült a tészta, emiatt szaggatni sem volt leányálom, most viszont már nincs ilyen problémám. Az életmódváltásom elején teljes […]