Tulajdonképpen nem szeretem a bejglit. Emlékszem, régen minden karácsonykor volt legalább diós és mákos bejgli az asztalon, de nem sokszor ettem belőle. Nekem túl száraz volt a többi, habos-krémes sütemény mellett, ezért sose ebből vettem a tányéromra. Aztán jött a PCO, vele együtt az életmódváltás, és tudtam, hogy többet nem is ehetek bejglit, ha szeretnék sem. Nem mondom, hogy hiányzott, de azóta sok év telt el, és ahogy repül az idő, érzem, hogy kezdenek hiányozni a régi hagyományok az életemből. Éppen ezért örültem tavaly, amikor megláttam, hogy Szafi Expressz lisztjéből ezt a süteményt is el lehet készíteni. A töltelékek közül több is tetszett, de végül a kókusz mellett döntöttem. Elég különlegesnek hangzott, nem egy szokványos (unalmas) karácsonyi bejglitöltelék, kíváncsian álltam hát neki a kókuszos bejgli készítésének.
Szerintem a képek magukért beszélnek. Fontos megjegyeznem, hogy a receptet innen vettem! A tészta gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, a töltelék cukormentes. Az egész bejgli vegán, és több napig eláll akkor is, ha nincs lefóliázva vagy külön edényben tárolva.
A kókuszos bejgli külsőre nekem sokkal megnyerőbb, mint a mandulás. Ennek a tetejét kókuszkrémmel kellett megkenni, valahogy sokkal egyenletesebb lett a felszínén a szín. A töltelék viszont szárazabb, mint a mandulás bejglié, de még így is nagyon finom és különleges ez a sütemény!
Itt látható a mandulás verzió is:
Ha elkészítetted, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂
Nézz körül a többi recept között is az oldalon!