Kókuszos bejgli – Szafi Free Expressz liszttel

Tulajdonképpen nem szeretem a bejglit. Emlékszem, régen minden karácsonykor volt legalább diós és mákos bejgli az asztalon, de nem sokszor ettem belőle. Nekem túl száraz volt a többi, habos-krémes sütemény mellett, ezért sose ebből vettem a tányéromra. Aztán jött a PCO, vele együtt az életmódváltás, és tudtam, hogy többet nem is ehetek bejglit, ha szeretnék sem. Nem mondom, hogy hiányzott, de azóta sok év telt el, és ahogy repül az idő, érzem, hogy kezdenek hiányozni a régi hagyományok az életemből. Éppen ezért örültem tavaly, amikor megláttam, hogy Szafi Expressz lisztjéből ezt a süteményt is el lehet készíteni. A töltelékek közül több is tetszett, de végül a kókusz mellett döntöttem. Elég különlegesnek hangzott, nem egy szokványos (unalmas) karácsonyi bejglitöltelék, kíváncsian álltam hát neki a kókuszos bejgli készítésének.

Kókuszos bejgli

Szerintem a képek magukért beszélnek. Fontos megjegyeznem, hogy a receptet innen vettem! A tészta gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, a töltelék cukormentes. Az egész bejgli vegán, és több napig eláll akkor is, ha nincs lefóliázva vagy külön edényben tárolva.

Kókuszos bejgli 1

A kókuszos bejgli külsőre nekem sokkal megnyerőbb, mint a mandulás. Ennek a tetejét kókuszkrémmel kellett megkenni, valahogy sokkal egyenletesebb lett a felszínén a szín. A töltelék viszont szárazabb, mint a mandulás bejglié, de még így is nagyon finom és különleges ez a sütemény!

Kókuszos bejgli 2

Itt látható a mandulás verzió is:

Bejglik

Ha elkészítetted, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂

Nézz körül a többi recept között is az oldalon!

Kókuszos bejgli pin


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük



Kapcsolódó bejegyzések

Linzer zabpehelylisztből

Linzer zabpehelylisztből

A linzer valahogy mindig az a sütemény volt számomra, amit macerás elkészíteni. Otthon ritkán sütöttük, pedig szerettük, talán emiatt gondoltam ezt róla. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokan voltunk a családban, így mindennapos volt, ha valami alig sült ki, máris elfogyott. Nem csodálom, hogy senkinek sem […]

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én jobban szeretem a nokedlit a „bolti” formázott tésztáknál. Mióta nem búzalisztből készítem, még kiszaggatni sem nehéz. Régen valahogy mindig keményre sikerült a tészta, emiatt szaggatni sem volt leányálom, most viszont már nincs ilyen problémám. Az életmódváltásom elején teljes […]