A paradicsomos csirkemell ötlete nem saját, hivatalosan caprese csirkemell néven található meg éttermekben, interneten. Bár én nem mozzarella sajtot használtam hozzá, a kinézete, íze, állaga szerintem így is nagyon megnyerő lett.
Sokszor fordul elő velem, hogy nem tudom mit főzzek ebédre, vacsorára. Egy korábbi éttermes tapasztalat alapján eszembe jutott, mennyire szerettem a csirkemellnek ezt a paradicsomos változatát, és mivel egyszerű, egyáltalán nem pepecselős étel, ráadásul minden volt hozzá itthon, elkészítettem.
Viszonylag ritkán sütök húst sütőben. Ha mégis, akkor az biztosan sertéshús, mert kevésbé kell attól tartanom, hogy kiszárad. A csirkemell sütésétől pont emiatt félek – sokszor inkább a főzőfelületen készítem el, mint hogy a sütőben sütés miatt száraz legyen a végeredmény.
Ezt azonban könnyű elkészíteni:
A megmosott csirkemelleket felszeleteltem, majd serpenyőben átsütöttem mindkét oldalát. Közben fűszereztem sóval, borssal, fokhagyma granulátummal, kevés kurkumával. Amikor mindkét oldala kapott egy kis színt, a húsokat sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Felszeleteltem a 2 db paradicsomot és sajtot reszeltem (nekem most füstölt trappista volt itthon), majd ebben a sorrendben a húsokra pakoltam őket. A tepsit betettem a 190°C-ra előmelegített sütőbe, és kb. 10-15 perc alatt készre sütöttem az ételt.
A paradicsomos csirkemell valóban ennyire egyszerű, az alapötletet erről az oldalról vettem. Vörös rizzsel és cukormentes savanyú uborkával tálaltam.
Ha elkészítetted, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂
Nézz körül a többi recept között is az oldalon!