Paradicsomos csirkemell vörös rizzsel, cukormentes savanyú uborkával

A paradicsomos csirkemell ötlete nem saját, hivatalosan caprese csirkemell néven található meg éttermekben, interneten. Bár én nem mozzarella sajtot használtam hozzá, a kinézete, íze, állaga szerintem így is nagyon megnyerő lett.

Paradicsomos csirkemell tálalása

Sokszor fordul elő velem, hogy nem tudom mit főzzek ebédre, vacsorára. Egy korábbi éttermes tapasztalat alapján eszembe jutott, mennyire szerettem a csirkemellnek ezt a paradicsomos változatát, és mivel egyszerű, egyáltalán nem pepecselős étel, ráadásul minden volt hozzá itthon, elkészítettem.

Viszonylag ritkán sütök húst sütőben. Ha mégis, akkor az biztosan sertéshús, mert kevésbé kell attól tartanom, hogy kiszárad. A csirkemell sütésétől pont emiatt félek – sokszor inkább a főzőfelületen készítem el, mint hogy a sütőben sütés miatt száraz legyen a végeredmény.

Paradicsomos csirkemell

 

Ezt azonban könnyű elkészíteni:

A megmosott csirkemelleket felszeleteltem, majd serpenyőben átsütöttem mindkét oldalát. Közben fűszereztem sóval, borssal, fokhagyma granulátummal, kevés kurkumával. Amikor mindkét oldala kapott egy kis színt, a húsokat sütőpapírral bélelt tepsibe tettem. Felszeleteltem a 2 db paradicsomot és sajtot reszeltem (nekem most füstölt trappista volt itthon), majd ebben a sorrendben a húsokra pakoltam őket. A tepsit betettem a 190°C-ra előmelegített sütőbe, és kb. 10-15 perc alatt készre sütöttem az ételt.

Paradicsomos csirkemell rizs

A paradicsomos csirkemell valóban ennyire egyszerű, az alapötletet erről az oldalról vettem. Vörös rizzsel és cukormentes savanyú uborkával tálaltam.

Paradicsomos csirkemell uborka

Ha elkészítetted, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂

Nézz körül a többi recept között is az oldalon!

Paradicsomos csirkemell pin


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük



Kapcsolódó bejegyzések

Linzer zabpehelylisztből

Linzer zabpehelylisztből

A linzer valahogy mindig az a sütemény volt számomra, amit macerás elkészíteni. Otthon ritkán sütöttük, pedig szerettük, talán emiatt gondoltam ezt róla. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokan voltunk a családban, így mindennapos volt, ha valami alig sült ki, máris elfogyott. Nem csodálom, hogy senkinek sem […]

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én jobban szeretem a nokedlit a „bolti” formázott tésztáknál. Mióta nem búzalisztből készítem, még kiszaggatni sem nehéz. Régen valahogy mindig keményre sikerült a tészta, emiatt szaggatni sem volt leányálom, most viszont már nincs ilyen problémám. Az életmódváltásom elején teljes […]