Egész életemben egyik kedvenc ételem volt a pizza, de nem tudom van-e egyáltalán olyan ember, aki nem szereti (biztos van). Viszont mióta nem ehetek fehér lisztből készültet, és a mennyiséget is szabályozom, sokkal jobban érzem magam evés után. Régen nem volt számomra probléma egyszerre megenni egy teljes 32 cm-es pizzát sem, sőt, volt, hogy még éhes maradtam utána… Az is igaz, hogy akkoriban 95 kilót mutatott a mérleg, ami a 167 cm-es magasságomhoz finoman szólva sem egészséges.
Az első néhány évben, miután kiderült a PCO, pizzával kapcsolatban egyedül annyit tettem, hogy a fehér lisztet teljes kiőrlésűre cseréltem. Ebből persze már nem tudtam akkora mennyiséget megenni, mint korábban, mégsem voltam teljesen jól.
Az igazi segítséget Szafi termékeinek köszönhetem. A Szafi Free Pizza lisztkeverékből – mint most számomra is kiderült – nem csak pizza, hanem sok minden más is készíthető, de eddig csak pizzához használtam. Gluténmentes, tejmentes, szójamentes, és csak olyan összetevőket tartalmaz, ami PCO / PCOS esetén megengedett. Finom pizza lesz belőle, az 1 kg lisztet csak erre használtam fel, pedig egyszerre csak 65-70 gramm kell belőle. Nagyon finom, ropogós lett a tészta, a receptje itt található. A legutóbbi alkalommal a szalámin és sajton kívül pici paradicsomokat tettem a tetejére.
Egyébként mióta elkezdtem a 160 grammos diétát és odafigyelek a mennyiségekre is, soha nem eszem túl magam, egyáltalán nincs „kajakóma”, és csak mosolygok, amikor mások arról beszélnek, mennyire tele van a hasuk, és mennyire elálmosodtak ebéd után. Szóval úgy gondolom az egészséges emberek számára is hasznos lehet ez a diéta. Persze nem ennyire szigorúan, de ezek a termékek mindenképp megérnek egy próbát annak, aki kicsit egészségesebben szeretne étkezni!
Ha elkészítetted, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂
Nézz körül a többi recept között is az oldalon!