Sárgarépa-főzelék karalábéval – barna rizsliszttel – vegán

Sokszor fordul elő, hogy hazaérek a munkából, és akkor kezdek el gondolkodni, hogy mit is kellene vacsorázni. Ez nagyon nem jó, de egyelőre egyszerűen képtelen vagyok minden egyes napot előre megtervezni. Viszont az ilyen esetekre szoktam venni a boltban ezt-azt, így került a kosaramba egyik nap fél kiló sárgarépa is.

Sárgarépa-főzelék karalábéval készítése

Kicsit unom a száraz köreteket, ezért mindenképp főzelékfélében gondolkodtam. Olyanban, amihez nem kell se glutént tartalmazó liszt, se pedig tejtermék, mivel PCO / PCOS esetén ez a legideálisabb étkezés. Őszinte leszek, még akkor sem tudtam hogy fogom megoldani, amikor már elkezdtem főzni, mert nem találtam hasonló receptet az interneten, de annyira finom lett a végeredmény, hogy nem volt kétséges: ennek a főzeléknek fel kell kerülnie az oldalra!

Vegán sárgarépa-főzelék karalábéval

2019-12-20
: 2 adag
: 20 perc
: 40 perc
: 60 perc
: Könnyű

Hozzávalók
  • 500 g sárgarépa
  • fél fej karalábé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • barna rizsliszt (nem mértem, csak szórtam, talán 20-30 grammnyi lehetett)
  • kókuszolaj
  • víz
  • fűszerek (nálam só, bors, őrölt kömény, kurkuma, petrezselyem)
Elkészítés
  • 1. lépés Megpucoltam, lemostam, majd kockára vágtam a sárgarépát és a karalábét. Megpucoltam és felszeleteltem a 2 gerezd fokhagymát.
  • 2. lépés Kókuszolajon átmelegítettem először a fokhagymát, majd beletettem a karalábét és a sárgarépát is. Megsóztam, összekevertem néhányszor. Ezután felöntöttem vízzel, hogy párolódjon, lefedtem, lejjebb tekertem a lángot, és időnként kevergetve így hagytam egy darabig. Néha lehet hozzá kell még adni vizet, érdemes erre figyelni, nehogy leégjen.
  • 3. lépés Amikor megpárolódtak a zöldségek, megszórtam őket a barna rizsliszttel, átkevertem, és annyi vizet öntöttem az edénybe, hogy a zöldségek háromnegyedét ellepje. Fűszereztem, a só kivételével (mivel ezt már korábban hozzáadtam) minden felsorolt fűszert beletettem. Ha esetleg nem elég sűrű, lehet még szórni hozzá barna rizslisztet.
  • 4. lépés Hagytam főni, néha kevergettem közben, néhány perc múlva pedig lezártam.

Sárgarépa-főzelék karalábéval tálalása

Nem vagyok vegán, ezért húsból készült fasírttal ettem. Ha húsmentesen szeretnél étkezni – mivel maga a főzelék teljesen vegán – akár zöldségfasírt is tökéletesen passzolhat hozzá.

Sárgarépa-főzelék karalábéval pin

Ha elkészítetted, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂

Nézz körül a többi recept között is az oldalon!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.



Kapcsolódó bejegyzések

Kiflikoch – gluténmentes, cukormentes, tejmentes verzió

Kiflikoch – gluténmentes, cukormentes, tejmentes verzió

A minap nagyon ettem volna valami édeset. Ez velem nem sokszor fordul elő, inkább a sós ételeket szoktam kívánni. Anno általános iskolában nálunk elég népszerű étel volt a menzán a kiflikoch (gyerekként mindig kiflikók-nak ejtettük). Nagyon finom volt, nagyon szerettük, és senki se tudta, pontosan […]

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én jobban szeretem a nokedlit a “bolti” formázott tésztáknál. Mióta nem búzalisztből készítem, még kiszaggatni sem nehéz. Régen valahogy mindig keményre sikerült a tészta, emiatt szaggatni sem volt leányálom, most viszont már nincs ilyen problémám. Az életmódváltásom elején teljes […]