Egyik kedvenc csokim volt a boltokban kapható Sport szelet, amíg még ehettem. A rum ízét egyébként is kedvelem, de lehet, hogy az alsó tagozatos farsangi emlékeknek is köszönhető. Nem tudom máshol is volt-e ilyen, nálunk az egyik játékos feladat volt, hogy késsel, villával bontsunk ki és együnk meg egy ilyen csokit. Persze nem a nagyobb, ma 31 grammos változatot, hanem a kisebb, 25 grammosat, aminek két csomagolása van: a külső zöld borítás, és alatta a fólia. Gyerekként nagyon élveztük ezt a játékot, és szerettük a sport csokit.
Ezért nagyon megörültem, amikor megláttam ezt a receptet, mert gluténmentes, tejmentes, cukormentes, mégis nagyon finom. Nem kell hozzá sok különleges alapanyag. Talán a Szafi süteményliszt, a gluténmentes csokipudingpor (de lehet, hogy simával is működik, ha nincs problémád a gluténnel), és a bevonathoz a kókuszkrém, ami speciális boltokban kapható. Aki PCO-soknak megfelelő étrenden él, valószínűleg egyébként is tart otthon kókuszolajat, a többi hozzávaló pedig szinte bármelyik boltban beszerezhető.
Sajnos az általam leggyakrabban használt 95%-os étcsokiból most nem volt a boltban, ezért ehhez a bevonathoz 85%-os étcsokoládét választottam. Olvasztott csokival dolgozni mindig macerás, mert ha akarod, ha nem, kenődik mindenhova, de abszolút megéri a fáradságot. A receptben szereplő adagot 8, nagyjából egyenlő szeletre vágtam fel, így néhány alkalommal biztosított volt a napi desszertadagom 🙂
Emlékeztek erre a Sport szelet reklámra? :
Ha pedig elkészítetted a fenti desszertet, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂
Nézz körül a többi recept között is az oldalon!