Sport szelet – Szafi Reform süteményliszttel

Egyik kedvenc csokim volt a boltokban kapható Sport szelet, amíg még ehettem. A rum ízét egyébként is kedvelem, de lehet, hogy az alsó tagozatos farsangi emlékeknek is köszönhető. Nem tudom máshol is volt-e ilyen, nálunk az egyik játékos feladat volt, hogy késsel, villával bontsunk ki és együnk meg egy ilyen csokit. Persze nem a nagyobb, ma 31 grammos változatot, hanem a kisebb, 25 grammosat, aminek két csomagolása van: a külső zöld borítás, és alatta a fólia. Gyerekként nagyon élveztük ezt a játékot, és szerettük a sport csokit.

Sport szelet 1

Ezért nagyon megörültem, amikor megláttam ezt a receptet, mert gluténmentes, tejmentes, cukormentes, mégis nagyon finom. Nem kell hozzá sok különleges alapanyag. Talán a Szafi süteményliszt, a gluténmentes csokipudingpor (de lehet, hogy simával is működik, ha nincs problémád a gluténnel), és a bevonathoz a kókuszkrém, ami speciális boltokban kapható. Aki PCO-soknak megfelelő étrenden él, valószínűleg egyébként is tart otthon kókuszolajat, a többi hozzávaló pedig szinte bármelyik boltban beszerezhető.

Sport szelet 3

Sajnos az általam leggyakrabban használt 95%-os étcsokiból most nem volt a boltban, ezért ehhez a bevonathoz 85%-os étcsokoládét választottam. Olvasztott csokival dolgozni mindig macerás, mert ha akarod, ha nem, kenődik mindenhova, de abszolút megéri a fáradságot. A receptben szereplő adagot 8, nagyjából egyenlő szeletre vágtam fel, így néhány alkalommal biztosított volt a napi desszertadagom 🙂

Sport szelet 4

 

Emlékeztek erre a Sport szelet reklámra? :

Tudtátok, hogy ez a videó eredetileg egy svéd/norvég csoki számára készült? Ha nem, nézzétek a Japp szelet reklámját:


Ha pedig elkészítetted a fenti desszertet, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂

Nézz körül a többi recept között is az oldalon!

Sport szelet pin


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük



Kapcsolódó bejegyzések

Linzer zabpehelylisztből

Linzer zabpehelylisztből

A linzer valahogy mindig az a sütemény volt számomra, amit macerás elkészíteni. Otthon ritkán sütöttük, pedig szerettük, talán emiatt gondoltam ezt róla. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokan voltunk a családban, így mindennapos volt, ha valami alig sült ki, máris elfogyott. Nem csodálom, hogy senkinek sem […]

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én jobban szeretem a nokedlit a „bolti” formázott tésztáknál. Mióta nem búzalisztből készítem, még kiszaggatni sem nehéz. Régen valahogy mindig keményre sikerült a tészta, emiatt szaggatni sem volt leányálom, most viszont már nincs ilyen problémám. Az életmódváltásom elején teljes […]