Töltött cukkini – chilis babos szósszal

Leggyakrabban akkor kerül az asztalra itthon töltött cukkini, amikor előzőleg spagettit ettünk és maradt a szószból. Most hasonló volt a helyzet, de nem spagetti volt előtte, hanem chilis bab. Vagy afféle. Kicsit máshogy fűszereztük, mint a bolognait, és a darált hús mellett került bele bab és chili is, de az alapja tulajdonképpen bolognai-szerű volt.

Otthon anno sosem készítettünk hasonlót, sőt, arra sem emlékszem, hogy egyáltalán ettünk volna cukkinit. Pedig nagyon finom, egészséges, és sokféleképpen elkészíthető étel.

Töltött cukkini készítése 1

A töltött cukkinihez meg kell mosni a zöldséget, majd kettévágni, és kikanalazni belőle a magos részt olyan mélyen, hogy ne folyjon majd ki belőle a töltelék. Mintha kis hajók lennének 🙂

Töltött cukkini készítése 2

Ezután bele lehet tölteni a szószt. Mivel előző nap készítettük, a képeken nekem hűtőből elővett darált húsos szósz látható. Nem melegítettem újra, a sütés hatására úgyis felmelegszik.

Töltött cukkini készítése 3

Szoktunk rá tenni reszelt trappista sajtot, de most csak füstölt Karaván volt itthon, így az került a tetejére. Puhább sajt, mint a trappista, nehéz lenne reszelni, ezért csak szeletekre vágtam, és úgy osztottam el mindegyik töltött cukkini tetején.

Töltött cukkini készítése 4

200°C-ra előmelegítettem a sütőt, majd 30-40 perc alatt megsütöttem. A sajtot célszerű figyelni, amikor megpirult, biztosan kész az étel. Tetszőleges köret tálalható mellé, én vörös rizst pároltam hozzá.

Töltött cukkini

Töltött cukkini

2019-12-11
: 2 adag
: 10 perc
: 30 perc
: 40 perc
: Könnyű

Hozzávalók
  • 2 db cukkini
  • bolognai vagy másféle, előkészített szósz
  • sajt (opcionális)
Elkészítés
  • 1. lépés Meg kell mosni a két cukkinit, majd kettévágni, és kikanalazni a magos részt olyan mélyen, hogy ne folyjon majd ki belőle a töltelék.
  • 2. lépés Ezután bele lehet tölteni a szószt, ami lehet akár bolognai, vagy chilis bab, esetleg más, előre elkészített szósz. A tetejére lehet reszelni vagy szeletelni a sajtot.
  • 3. lépés 200°C-ra előmelegített a sütőben, nagyjából 30-40 perc alatt megsül. Tetszőleges köret tálalható mellé.

Töltött cukkini pin

Ha elkészítetted, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂

Nézz körül a többi recept között is az oldalon!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük



Kapcsolódó bejegyzések

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én jobban szeretem a nokedlit a „bolti” formázott tésztáknál. Mióta nem búzalisztből készítem, még kiszaggatni sem nehéz. Régen valahogy mindig keményre sikerült a tészta, emiatt szaggatni sem volt leányálom, most viszont már nincs ilyen problémám. Az életmódváltásom elején teljes […]

Tojásleves gluténmentesen

Tojásleves gluténmentesen

Ha 5 kedvenc levest kellene megneveznem, a tojásleves (másnéven rántott leves) biztosan köztük lenne. Nagyon finom, egyszerű, és kevés hozzávaló kell az elkészítéséhez. A hagyományos recept szerint rántással készül, ami fehér liszt és olaj keveréke. Én is hasonlóképp oldottam meg, de a fehér lisztet barna […]