Pizzás csiga – Szafi Free Expressz lisztből

A múltkori pizza után maradt egy adagnyi paradicsomsűrítmény a hűtőben. Féltem, hogy hamarosan megromlik, mielőbb fel kellett használni, de nem akartam újra a szokványos pizzát sütni, így pizzás csiga lett belőle. Külön recept van hozzá Szafi oldalán, sajtos-kolbászos csigaként.

Pizzás csiga

Igazából a tészta a lényeg, amit vékonyra kell nyújtani, utána tetszőleges feltét pakolható rá. Nálam mindig paradicsomsűrítmény az alap, a ketchupos megoldást kevésbé kedvelem. Ezután bőségesen megszórom oreganoval. Kevés helyen találok cukormentes szalámit vagy sonkát (főleg mióta a Lidl-ben megszüntették a több mint 90%-os hústartalmú csirkemellet), de valamelyikből mindig igyekszem tartani a hűtőben. Most a paprikás szalámit kockáztam fel és szórtam a tésztára, majd Violife sajtot reszeltem rá.

Pizzás csiga 1

A hosszabbik oldalától fogva tekertem fel, utána szeleteltem. A két végével együtt 16-17 darab csiga lett belőle, ez a mennyiség egy nagy tepsiben egyszerre megsüthető. 200°C-on sütöttem, amíg kívülről úgy tűnt, megsült, ez nagyjából 15-20 perc lehetett.

A Violife sajtot egyébként most próbáltam ki először. A normál trappistához képest nagyon furcsa nekem, ezért ha teljesen tejmentes étrendet szeretnék tartani a jövőben, ezt még nagyon szoknom kell. Amellett, hogy szeletelve és tömbben is gyártják, több ízben is kapható, majd igyekszem felfedezni a kínálatot.

Pizzás csiga 2

PCO / PCOS esetén nagyon fontos az egészséges étkezés. Ez a recept gluténmentes, (cukormentes), tejmentes, szójamentes. Tojást sem tartalmaz, ezért az alaptészta vegán.

Pizzás csiga pin

Ha elkészítetted, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂

Nézz körül a többi recept között is az oldalon!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük



Kapcsolódó bejegyzések

Linzer zabpehelylisztből

Linzer zabpehelylisztből

A linzer valahogy mindig az a sütemény volt számomra, amit macerás elkészíteni. Otthon ritkán sütöttük, pedig szerettük, talán emiatt gondoltam ezt róla. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokan voltunk a családban, így mindennapos volt, ha valami alig sült ki, máris elfogyott. Nem csodálom, hogy senkinek sem […]

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én jobban szeretem a nokedlit a „bolti” formázott tésztáknál. Mióta nem búzalisztből készítem, még kiszaggatni sem nehéz. Régen valahogy mindig keményre sikerült a tészta, emiatt szaggatni sem volt leányálom, most viszont már nincs ilyen problémám. Az életmódváltásom elején teljes […]