Töltött paprika, rizs helyett kölessel

Nagyon szeretem a töltött paprikát, de évekkel ezelőtt ettem utoljára. Mivel az egyik fő összetevője a rizs, nekem pedig ez az egyik köret, amit el kellett hagynom az életmódváltás során, maga a töltött paprika teljesen kimaradt az életemből azóta. Nemrég viszont valahogy a szemem elé került ez a recept, ami szerint rizs helyett kölessel készül ez az étel. Ráadásul rántás, azaz liszt és hozzáadott zsiradék sem kell hozzá. Nagyon szimpatikus volt, be is vásároltam hozzá.

Töltött paprika hozzávalók

Másfél óra alatt lett kész, ebből fél óra volt az előkészület. Nagyjából a recept szerint készítettem, de volt néhány változás: vöröshagymát például elfelejtettem venni, így ez teljesen kimaradt. A húst a fűszerekkel össze kellett keverni, majd hozzáadtam a száraz kölest is. (Nem kell előtte megfőzni, mert közben megpuhul.) Én kicsivel többet használtam belőle, mint amit a recept ír – 125 grammos zacskós köles volt itthon, egy zacskónyit bele is tettem.

Töltött paprika főzése

A fokhagymát felszeleteltem, a paradicsompürével együtt a fazékba tettem. A hatból csak öt paprikát használtam fel, a tetejüket levágtam, a magokat kivettem, az ereket kivágtam. Megtöltöttem őket a darált húsos töltelékkel, a maradékból gombócokat formáltam és feltettem főni.

Töltött paprika tálalása

A főzési idő 1 óra volt, közben néhányszor megkevertem. Ettől eltekintve nem kellett mellette ülnöm egész főzési idő alatt, ezért biztos több alkalommal is el fogom készíteni a jövőben. Nem tudtam mennyire lesz savanyú, ezért csak a végén édesítettem eritrittel. Ilyenkor kicsit problémásabb úgy megkeverni, hogy ne essenek szét a paprikák és gombócok, ezért tanácsosabb korábban belekeverni. Viszont így is megfelelő lett az édes-savanyú ízek aránya, nekem nagyon ízlett ez a töltött paprika.

Töltött paprika

PCO / PCOS esetén nagyon fontos az egészséges étkezés. Ez a recept gluténmentes, cukormentes, tejmentes, szójamentes, emellett tojásmentes is.

Töltött paprika pin

Ha elkészítetted, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂

Nézz körül a többi recept között is az oldalon!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük



Kapcsolódó bejegyzések

Linzer zabpehelylisztből

Linzer zabpehelylisztből

A linzer valahogy mindig az a sütemény volt számomra, amit macerás elkészíteni. Otthon ritkán sütöttük, pedig szerettük, talán emiatt gondoltam ezt róla. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokan voltunk a családban, így mindennapos volt, ha valami alig sült ki, máris elfogyott. Nem csodálom, hogy senkinek sem […]

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én jobban szeretem a nokedlit a „bolti” formázott tésztáknál. Mióta nem búzalisztből készítem, még kiszaggatni sem nehéz. Régen valahogy mindig keményre sikerült a tészta, emiatt szaggatni sem volt leányálom, most viszont már nincs ilyen problémám. Az életmódváltásom elején teljes […]