Pizza – Szafi Free Expressz lisztkeverékből

Lehet említettem már, hogy a pizza nálunk gyakori vacsora. Egyszerű az oka, hihetetlen gyorsan elkészül, mivel keleszteni sem kell. Ezt a fajtát legalábbis – Szafi Expressz lisztkeveréke ugyanis erre is használható. Az eredeti receptben sajtos széllel készül a tészta. Korábban úgy is kipróbáltam, de valahogy mindig belefolyt a közepébe a sajt, illetve emiatt elő is kellett sütni. Most már csak simán összeállítom a tésztát, hagyom pihenni ahogy a recept is írja, kinyújtom, rápakolom a feltétet, majd sütöm. Sokkal gyorsabb, és így sem volt még vele gond.

Pizza vastagabb tészta

Ebből a lisztből nem lesz olyan vékony, mint a Pizza lisztkeverékből készült változat, talán ezért is tetszik jobban. A tészta ízre nem különlegesebb, mint a másik, feltétként meg egyébként is tőlem függ, hogy mit pakolok fel rá, ezért talán csak az tetszik benne, hogy kinézetre jobban hasonlít a normál pizzákhoz.

Pizza vastagabb tészta 1

Nagyon egyszerű feltéteket szoktam rátenni: alapként a passzírozott paradicsomot kedvelem, majd mehet az oregano, valamilyen cukormentes szalámi, sajt (mostanában a GreenVie füstölt ízűje a nyerő nálam). Ha épp van itthon, szeletelt paradicsom is kerül rá, ritkábban főtt tojás és más zöldségek. Ami nagyon nem az én ízvilágom – ha már pizzáról van szó – az a májas, bolognai ragus, hawaii és tenger gyümölcsei ízesítés. A májon kívül pedig mindet szeretem, de pizzán valahogy a hagyományos ízvilágot tudom csak elfogadni.

Neked mi a kedvenc pizzafeltéted?

Pizza vastagabb tészta 2

PCO / PCOS esetén nagyon fontos az egészséges étkezés. Ez a recept gluténmentes, (cukormentes), tejmentes, szójamentes. Emellett tojásmentes is, és más állati eredetű összetevőt sem tartalmaz, így maga a tészta vegán is.

Pizza vastagabb tészta pin

Ha elkészítetted, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂

Nézz körül a többi recept között is az oldalon!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük



Kapcsolódó bejegyzések

Linzer zabpehelylisztből

Linzer zabpehelylisztből

A linzer valahogy mindig az a sütemény volt számomra, amit macerás elkészíteni. Otthon ritkán sütöttük, pedig szerettük, talán emiatt gondoltam ezt róla. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokan voltunk a családban, így mindennapos volt, ha valami alig sült ki, máris elfogyott. Nem csodálom, hogy senkinek sem […]

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én jobban szeretem a nokedlit a „bolti” formázott tésztáknál. Mióta nem búzalisztből készítem, még kiszaggatni sem nehéz. Régen valahogy mindig keményre sikerült a tészta, emiatt szaggatni sem volt leányálom, most viszont már nincs ilyen problémám. Az életmódváltásom elején teljes […]