Aki szereti a gyors és egyszerű ételeket, biztos készített már sajtos-tejfölös tésztát. Először az általános iskolában találkoztam ezzel a kombinációval, otthon inkább mákos tésztát készítettünk. Én az iskolában is mindig az utóbbit kértem, mert azt szoktam meg, azonban amikor kollégiumba kerültem, többször kellett valami gyors, nem pepecselős étel. Mivel ehhez gyakorlatilag csak tésztát kell kifőzni, a többi hozzávalót egyszerűen csak ki kell venni a hűtőből és rápakolni, gyakran volt a napi menüm része. Igaz, akkor még hagyományos, bármelyik boltban kapható, finomított búzalisztből készült tészta volt az alapja.
A képen kölestésztával tálaltam, amit mostanában elég gyakran újravásárolok. Amellett, hogy finom, több alakban és ízben is kapható. Nekem az egyik kedvencem a sima orsótészta, mert igazi jolly joker, bármilyen szószos ételhez tudom tálalni. De spagettiszószhoz például a chilis szélesmetélt is isteni.
Mostanság próbálok tejmentesen étkezni, de korábban írtam, hogy a tejfölre még nem találtam megfelelő növényi alternatívát, ezért a képeken lévő még valódi tejtermék. A sajt viszont Green Vie növényi sajt. Korábban kóstoltam a Violife márka egyik sajtját is, de nekem a Green Vie terméke sokkal jobban ízlik. Igaz eddig még csak a füstölt sajtos ízvilágot próbáltam, azért tervben van a többi is.
Ha elkészítetted, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂
Nézz körül a többi recept között is az oldalon!