Sajtos-tejfölös tészta – kölestésztával

Aki szereti a gyors és egyszerű ételeket, biztos készített már sajtos-tejfölös tésztát. Először az általános iskolában találkoztam ezzel a kombinációval, otthon inkább mákos tésztát készítettünk. Én az iskolában is mindig az utóbbit kértem, mert azt szoktam meg, azonban amikor kollégiumba kerültem, többször kellett valami gyors, nem pepecselős étel. Mivel ehhez gyakorlatilag csak tésztát kell kifőzni, a többi hozzávalót egyszerűen csak ki kell venni a hűtőből és rápakolni, gyakran volt a napi menüm része. Igaz, akkor még hagyományos, bármelyik boltban kapható, finomított búzalisztből készült tészta volt az alapja.

Sajtos-tejfölös tészta

A képen kölestésztával tálaltam, amit mostanában elég gyakran újravásárolok. Amellett, hogy finom, több alakban és ízben is kapható. Nekem az egyik kedvencem a sima orsótészta, mert igazi jolly joker, bármilyen szószos ételhez tudom tálalni. De spagettiszószhoz például a chilis szélesmetélt is isteni.

Sajtos-tejfölös tészta 1

Mostanság próbálok tejmentesen étkezni, de korábban írtam, hogy a tejfölre még nem találtam megfelelő növényi alternatívát, ezért a képeken lévő még valódi tejtermék. A sajt viszont Green Vie növényi sajt. Korábban kóstoltam a Violife márka egyik sajtját is, de nekem a Green Vie terméke sokkal jobban ízlik. Igaz eddig még csak a füstölt sajtos ízvilágot próbáltam, azért tervben van a többi is.

Sajtos-tejfölös tészta 2

Ha elkészítetted, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂

Nézz körül a többi recept között is az oldalon!

Sajtos-tejfölös tészta pin


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük



Kapcsolódó bejegyzések

Linzer zabpehelylisztből

Linzer zabpehelylisztből

A linzer valahogy mindig az a sütemény volt számomra, amit macerás elkészíteni. Otthon ritkán sütöttük, pedig szerettük, talán emiatt gondoltam ezt róla. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokan voltunk a családban, így mindennapos volt, ha valami alig sült ki, máris elfogyott. Nem csodálom, hogy senkinek sem […]

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én jobban szeretem a nokedlit a „bolti” formázott tésztáknál. Mióta nem búzalisztből készítem, még kiszaggatni sem nehéz. Régen valahogy mindig keményre sikerült a tészta, emiatt szaggatni sem volt leányálom, most viszont már nincs ilyen problémám. Az életmódváltásom elején teljes […]