Gesztenyeszív – gluténmentes, cukormentes

Bár a Valentin-nap már rég elmúlt és nem is ünnepeljük, azért megmutatom a sütit, amit erre az alkalomra készítettem. Eredetileg ez egy gesztenyegolyó-recept, de adott volt az alkalom, hát szív alakúra formáztam őket. Nem használtam hozzá sablont, ez azért látszik is a formákon. Egyszerűbb lett volna kinyújtani a masszát és sütikiszúróval gyorsan kiszaggatni, de nem akartam, hogy lapos legyen a teteje. A Szamos, boltban kapható szív alakú marcipánja lebegett a szemem előtt amikor kigondoltam, annak pedig domború a teteje. Így lett ez a néhány darab gesztenyeszív is domború 🙂

Gesztenyeszív

Ha a fent linkelt eredeti receptet meglesitek, látható, hogy alig kell valami ehhez a sütihez. Gesztenyemassza, édesítő (nálam eritrit), lekvár, zabdara, csoki. Persze nem mentesen is elkészíthető, de én natúr gesztenyemasszát használtam, olyat, ami nincs édesítve. Sőt, egyáltalán nincs benne más, csak gesztenye. Több helyen lehet ilyet kapni, én – ha jól emlékszem – a Lidl változatát próbáltam ki. Fontos annak, aki nem ehhez szokott: ez valóban natúr gesztenye, más állaga van, mint a cukrozott masszáknak, ne lepődjetek meg.

Gesztenyeszív 1

Az eritrit adott, általában ezzel édesítek mindent. A lekvár hozzáadott cukortól mentes sárgabaracklekvár volt, a Szafi-féle. Zabdarából gluténmenteset választottam, mint mostanában mindenből, amiből csak lehet. A csoki a Lindt 95%-os étcsokija – bevonatokhoz mindig ezt használom, nagyon bevált. Utólag sajnálom, hogy nem édesítettem olvasztás után, mert bár nekem így is finom volt, azért hiányzott belőle az édesebb íz. Legközelebb valószínűleg ebbe is teszek majd eritritet, hogy jobban hasonlítson az eredetihez.

Gesztenyeszív belseje

Még száradás előtt potyogtattam egy kevés kókuszreszeléket a csokimáz tetejére. Plusz ízt nem ad hozzá, de kicsit szebben mutat. Ugye nem csak nekem csodás ez a látvány? 🙂

Gesztenyeszívek

PCO / PCOS esetén nagyon fontos az egészséges étkezés. Ez a recept gluténmentes, cukormentes, tejmentes, szójamentes, tojásmentes, így vegán is.

Gesztenyeszív pin

Ha elkészítetted, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂

Nézz körül a többi recept között is az oldalon!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük



Kapcsolódó bejegyzések

Linzer zabpehelylisztből

Linzer zabpehelylisztből

A linzer valahogy mindig az a sütemény volt számomra, amit macerás elkészíteni. Otthon ritkán sütöttük, pedig szerettük, talán emiatt gondoltam ezt róla. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokan voltunk a családban, így mindennapos volt, ha valami alig sült ki, máris elfogyott. Nem csodálom, hogy senkinek sem […]

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én jobban szeretem a nokedlit a „bolti” formázott tésztáknál. Mióta nem búzalisztből készítem, még kiszaggatni sem nehéz. Régen valahogy mindig keményre sikerült a tészta, emiatt szaggatni sem volt leányálom, most viszont már nincs ilyen problémám. Az életmódváltásom elején teljes […]