Karobos muffin csokidarabokkal, eritrites mascarponéval, kókuszreszelékkel

A muffin mindig telitalálat, mert nem kell hozzá sok minden, és gyorsan elkészül. Ha Szafi karobos piskóta és muffin lisztkeverékéből készítjük, még ebből a rövidke időből is le tudunk faragni, mert az alapmuffinhoz a keveréken kívül csak víz, citromlé és eritrit szükséges. Én legalábbis így szoktam készíteni, amikor nincs itthon hozzá való gyümölcs. Az alaprecept – ami a lisztkeverék hátoldalán olvasható – ugyanis bogyós gyümölcsöket ajánl még hozzá, illetve almát vagy cukkinit, hogy puhább legyen a tészta. Nekem így egyszerűen is ízlik, de egyszer kipróbálom a bővített verziót is.

Karobos muffin

12 darabos fém muffin sütőformám van itthon, ebbe próbálom mindig egyenlően elosztani a tésztát. (Egyszer majd szeretnék egy szilikonosat, mert könnyebb kezelni, mosogatni.) A hozzávalók mennyiségéből kikevert massza kb. a formák felét lepi el. 180°C-on kell sütni, nagyjából 20 percig.

Karobos muffin 1

Nagyon minimál díszítést használtam hozzá: mascarponét kevertem ki eritrittel, majd a krém tetejét megszórtam kókuszreszelékkel. Ezt a muffint néha magában is megeszem, de a mascarpone-krémmel teljesen más ízvilágot alkotnak, nagyon összeillik a kettő.

Karobos muffin 2

Legközelebb lehet kipróbálom kevés sütőporral keverve, hátha kicsit magasabb lesz tőle a sütemény, így elég tömény és alacsony a karobos tészta. Persze lehet, hogy az alma és cukkini belekeverése is megteszi a hatását, és nem kell külön sütőpor hozzá, meglátjuk. Az ízélményből ebben a formában sem veszít.
További recepteket a lisztkeverékhez Szafi oldalán találtok.

PCO / PCOS esetén nagyon fontos az egészséges étkezés. Ez a recept gluténmentes, cukormentes, szójamentes. Emellett tojásmentes is, és más állati eredetű összetevőt sem tartalmaz, így vegán is.

Karobos muffin pin

Ha elkészítetted, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂

Nézz körül a többi recept között is az oldalon!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük



Kapcsolódó bejegyzések

Linzer zabpehelylisztből

Linzer zabpehelylisztből

A linzer valahogy mindig az a sütemény volt számomra, amit macerás elkészíteni. Otthon ritkán sütöttük, pedig szerettük, talán emiatt gondoltam ezt róla. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokan voltunk a családban, így mindennapos volt, ha valami alig sült ki, máris elfogyott. Nem csodálom, hogy senkinek sem […]

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én jobban szeretem a nokedlit a „bolti” formázott tésztáknál. Mióta nem búzalisztből készítem, még kiszaggatni sem nehéz. Régen valahogy mindig keményre sikerült a tészta, emiatt szaggatni sem volt leányálom, most viszont már nincs ilyen problémám. Az életmódváltásom elején teljes […]