Ropogós keksz

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én nagyon szeretem a sós süteményeket, teasüteményeket, pogácsákat. A felsoroltak közül a pogácsát szeretem a legjobban, ennek ellenére ritkán készítek ilyesmit, mert még nem találtam meg hozzá a tökéletes lisztet. Emellett minden recept valami tejes hozzávalót is kér, amit nehezen pótolok tejmentesen. Inkább az omlós tésztákat részesítem előnyben, mint a ropogós kekszeket, most mégis az utóbbiból mutatok egyet. Az eredeti receptet Nóra mindenmentes oldalán találtam. Szinte semmit nem változtattam rajta, ezért nem írok receptet sem, Nóra oldalán megtaláljátok.

Ropogós keksz

Azért választottam ezt a receptet, mert viszonylag kevés összetevőre van hozzá szükség. A tápiókakeményítőt tudtam, hogy helyettesíteni fogom, az olívaolajat kókuszolajra cseréltem, a többi hozzávalóból viszont volt itthon. Követtem az utasításokat, hasonló állagú lett a végeredmény, mint Nóránál.

Ropogós keksz 1

Nem tudom melyik összetevőnek köszönhető, nekem meghajoltak a szeletek, de nem bántam. Az is lehet, hogy a sütés ideje nem volt megfelelő. Kicsit tovább sütöttem, mint amit a recept ír, mert a megadott időnél úgy éreztem, még nem sültek meg. Nálam a hosszabb sütési idővel lett megfelelő színe és állaga ennek a ropogós keksznek.

Ropogós keksz 2

Nekem kicsit keményre sikerült, de ízre teljesen jó volt. Az összes felhasznált liszt gluténmentes, a recept maga tejmentes is, tojás sem kell bele, vegán. Ideális recept azoknak, akik nap közben ropogtatnának valami egészségeset.

PCO / PCOS esetén nagyon fontos az egészséges étkezés. Ez a recept gluténmentes, (cukormentes), tejmentes, szójamentes. Emellett tojásmentes is, és más állati eredetű összetevőt sem tartalmaz, így vegán is.

Ropogós keksz pin

Ha elkészítetted, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂

Nézz körül a többi recept között is az oldalon!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük



Kapcsolódó bejegyzések

Linzer zabpehelylisztből

Linzer zabpehelylisztből

A linzer valahogy mindig az a sütemény volt számomra, amit macerás elkészíteni. Otthon ritkán sütöttük, pedig szerettük, talán emiatt gondoltam ezt róla. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokan voltunk a családban, így mindennapos volt, ha valami alig sült ki, máris elfogyott. Nem csodálom, hogy senkinek sem […]

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én jobban szeretem a nokedlit a „bolti” formázott tésztáknál. Mióta nem búzalisztből készítem, még kiszaggatni sem nehéz. Régen valahogy mindig keményre sikerült a tészta, emiatt szaggatni sem volt leányálom, most viszont már nincs ilyen problémám. Az életmódváltásom elején teljes […]