Tojáskrém szendvicsfeltét

Minden reggel tojást is eszek a kókuszmargarinos kenyérszeletem és a zöldség mellé. Általában sütve, fűszerezve adom a szendvicshez, de előfordul, hogy nem a margarinnal kenném meg a kenyerem, hanem valami mást ennék. Ilyenkor az első, ami eszembe jut, az az avokádókrém, azonban nem mindig kapni a boltban megfelelő minőségű avokádót. A másik tuti tipp erre az esetre viszont a tojáskrém, mert tojás az esetek nagy részében azért van itthon.

Tojáskrém kenyéren

 

A tojáskrém elkészítése

Nagyon egyszerű szendvicsfeltétről van szó, és alig kell hozzávaló. Első lépésként tojásokat kell főzni, én legutóbb 4 darabot főztem ehhez a krémhez.

A tojásfőzés nem bonyolult: 

Megmossuk a tojásokat, edénybe tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Feltesszük főni, majd amikor elkezd forrni, lejjebb vesszük a lángot. Innentől 10 perc, és kész a főtt tojás. 
Ehhez a recepthez teljesen főtt tojásokra van szükség, de ha lágyabbat szeretnénk, akkor nem 10, hanem 4 percig elég főzni. Ilyenkor még folyós állagú a sárgája. 

Tojáskrém összetevők

A főtt tojásokat kis ideig hagytam hűlni, majd aprítógépbe tettem őket. Pár másodpercre bekapcsoltam a gépet, hogy kisebb darabokra szaggassa a tojásokat, ezután hozzáadtam egy magas evőkanálnyi kókuszmargarint, sót, fokhagyma granulátumot, lestyánt. Újra bekapcsoltam, hogy egymással is összekeverje az összes hozzávalót.

Tojáskrém készítése
Szép krémes állaga lett, ezután már tálalható, kenhető is a tojáskrém. Néhány napig eláll a hűtőben, de érdemes zárt dobozba tenni.

Tetszés szerint tálalható, finomak hozzá az idényzöldségek. Én zöldhagymát karikáztam a tetejére, de paprikával, paradicsommal, salátával is igen ízletes.

Tojáskrém kenyéren zöldhagymával 1

Tipp: ha esetleg nincs aprítógéped, akkor se keseredj el, a tojások villával is összetörhetők. Így nem lesz annyira krémes, de több vaj hozzáadásával kenhetővé keverhető.

Tojáskrém pin

Ha elkészítetted, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂

Nézz körül a többi recept között is az oldalon!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük



Kapcsolódó bejegyzések

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én jobban szeretem a nokedlit a „bolti” formázott tésztáknál. Mióta nem búzalisztből készítem, még kiszaggatni sem nehéz. Régen valahogy mindig keményre sikerült a tészta, emiatt szaggatni sem volt leányálom, most viszont már nincs ilyen problémám. Az életmódváltásom elején teljes […]

Sajtos perec Szafi hajdinamentes lisztkeverékből

Sajtos perec Szafi hajdinamentes lisztkeverékből

Szilveszterre gyakran készítettünk sajtos perecet, mert nem csak finom és omlós volt, de laktató is, így kitartott egész éjjel. Gyerekként a készítés során persze inkább a pereckiszúró használata vonzott, mint a sütés élménye. Azóta sok minden változott, az életmódváltással sajnos ez a sajtos perec sem […]