Csíkos kalács

Szeretitek a kalácsot? A sima fonottat én mindig nagyon szerettem, főleg reggelire, vajjal vagy lekvárral, akár magában is. Volt, hogy még melegen ettem, volt, hogy hidegen, de mindig jólesett. Időnként az általános iskolában is ezt kaptuk reggelire tejjel, kakaóval, vagy karamellás tejjel. Kalácsból persze csak egy szeletet kaptunk, valahogy mindig úgy éreztem, hogy nem elég 😀
Kakaós kalács csak néha került otthon az asztalra, amikor a közeli pékségben jártunk és épp kapható volt. Fonott kalács volt az is, csak az egyik tésztáját kakaóval keverték be, később pedig a boltban vásároltunk trikolort.
A feltekert csíkos kalács ezen változatával csak a PCO miatti életmódváltás után találkoztam Szafi oldalán.

Csíkos kalács tálalása 1

csíkos csiga receptjénél említettem, hogy készítettem korábban kalácsot is abból a tésztából. Most újra megsütöttem, csak kicsit máshogy tekertem fel, mint első alkalommal. Így is nagyon mutatós lett, bár szerintem ez a csíkos kalács bármilyen formában elkészítve mutatós.

Csíkos kalács 3

Az első sütésnél csak simán feltekertem az elejétől a végéig, most azonban úgy gondoltam, teszek bele egy kis csavart, és mindkét oldalától fogva feltekertem a közepéig. Így sikerült, nekem így is nagyon tetszik. A vaníliás és a kakaós tészta között egyébként semmi különbség nincs azon kívül, hogy az egyikhez kakaóport is kevertem.

Csíkos kalács 2

PCO / PCOS esetén nagyon fontos az egészséges étkezés. Ez a recept gluténmentes, cukormentes, tejmentes, szójamentes. Emellett tojásmentes is, és más állati eredetű összetevőt sem tartalmaz, így vegán is. Még mindig nagy kedvenc ez a recept.

Csíkos kalács 1

Ha elkészítetted, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂

Nézz körül a többi recept között is az oldalon!

Csíkos kalács pin


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.



Kapcsolódó bejegyzések

Kiflikoch – gluténmentes, cukormentes, tejmentes verzió

Kiflikoch – gluténmentes, cukormentes, tejmentes verzió

A minap nagyon ettem volna valami édeset. Ez velem nem sokszor fordul elő, inkább a sós ételeket szoktam kívánni. Anno általános iskolában nálunk elég népszerű étel volt a menzán a kiflikoch (gyerekként mindig kiflikók-nak ejtettük). Nagyon finom volt, nagyon szerettük, és senki se tudta, pontosan […]

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én jobban szeretem a nokedlit a “bolti” formázott tésztáknál. Mióta nem búzalisztből készítem, még kiszaggatni sem nehéz. Régen valahogy mindig keményre sikerült a tészta, emiatt szaggatni sem volt leányálom, most viszont már nincs ilyen problémám. Az életmódváltásom elején teljes […]