Brokkolikrémleves

A brokkoli egy nagyszerű zöldség, rengeteg vitamint tartalmaz. A leggyakrabban párolva készítem szénhidrátot is tartalmazó köret mellé, de most szükségem volt levesfélére az ebédhez. A brokkolikrémleves nagyon finom, de a legtöbb recept szerint krumplira is szükség van hozzá a keményítő tartalma miatt. PCO és PCOS esetén a krumpli sajnos kerülendő zöldség, ezért én minden extra nélkül készítem el, kizárólag brokkoli, kókusztejszín és fűszerek vannak benne.

Brokkolikrémleves tálalása

A brokkolikrémleves elkészítése

Nagyon egyszerű a főzése, nagy előkészületet sem igényel. Meg kell mosni a brokkolit, rózsáira szedni, majd sós vízben feltenni főni. A szárát is fel lehet vágni és a rózsák közé tenni – ám ekkor vagy érdemes levágni a szárak külső részét, vagy az egészet tovább főzni, hogy ne legyen majd fás az étel. Amikor forr a víz, onnantól 6-7 percet szoktam várni, hogy valóban átfőjön. Amint kész, leszűröm (egy befőttes üvegbe, hogy a levét egy másik alkalommal fel tudjam használni levesalapnak). A brokkolit ezután összeturmixolom, sót, fokhagyma granulátumot, majorannát teszek bele közben. Végül hozzáadok annyi kókusztejszínt, hogy kellemesen krémes állaga legyen, és újra összeturmixolom. 1 fej brokkolihoz ez nagyjából 1 dl tejszínt jelent, de ízléshez igazítható.

Brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves

2020-12-31
: 5 perc
: 15 perc
: 25 perc
: Könnyű

Hozzávalók
  • 1 fej brokkoli
  • fokhagyma
  • majoranna
  • kb. 1 dl kókusztejszín
Elkészítés
  • 1. lépés Megmostam a brokkolit, rózsáira szedtem, majd sós vízben feltettem főni.
  • 2. lépés Amikor forrt a víz, 6-7 percet vártam, hogy valóban átfőjön, majd leszűrtem.
  • 3. lépés A brokkolit ezután összeturmixoltam, sót, fokhagyma granulátumot, majorannát tettem bele közben.
  • 4. lépés Végül hozzáadtam annyi kókusztejszínt, hogy kellemesen krémes állaga legyen, és újra összeturmixoltam.

Ha elkészítetted, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂

Nézz körül a többi recept között is az oldalon!

Brokkolikrémleves pin


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük



Kapcsolódó bejegyzések

Linzer zabpehelylisztből

Linzer zabpehelylisztből

A linzer valahogy mindig az a sütemény volt számomra, amit macerás elkészíteni. Otthon ritkán sütöttük, pedig szerettük, talán emiatt gondoltam ezt róla. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokan voltunk a családban, így mindennapos volt, ha valami alig sült ki, máris elfogyott. Nem csodálom, hogy senkinek sem […]

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én jobban szeretem a nokedlit a „bolti” formázott tésztáknál. Mióta nem búzalisztből készítem, még kiszaggatni sem nehéz. Régen valahogy mindig keményre sikerült a tészta, emiatt szaggatni sem volt leányálom, most viszont már nincs ilyen problémám. Az életmódváltásom elején teljes […]