Hajdinás bögrés sütemény

Ezt a mikrós bögrés süteményreceptet néhány éve a pinteresten láttam meg, teljes kiőrlésű liszt volt az alapja. Akkoriban azzal a liszttel és állati eredetű tejjel is kipróbáltam, finom lett. Azóta azonban gluténmentes életmódra váltottam, és keresnem kellett egy rostban gazdag lisztet, ami ehhez a sütihez is használható. Többet is kipróbáltam, de a hajdinaliszt lett az, amelyik teljesen bevált nekem, így született meg a hajdinás bögrés sütemény.

Hajdinás bögrés sütemény tálalása

Amellett, hogy gyorsan elkészíthető, azért is nyerő ez a sütemény, mert lassú felszívódású szénhidrátot tartalmaz, ezért vacsorának is tökéletesen megfelel. Nálam többször volt „életmentő”, amikor egész nap dolgoztam és nem volt időm bevásárolni, sütni-főzni. Na és az illat, miközben sül… 🙂

Hajdinás bögrés sütemény bögrében

A hajdina sok vitamint tartalmaz, segíti az emésztést, a vérnyomást pedig csökkenti, de a fahéj is számtalan pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatása van, csökkenti a vércukorszintet és a koleszterint is. Segíti az emésztést, elősegíti a fogyást, erős antioxidáns. Ezek mind olyan tulajdonságok, melyek nagyon hasznosak PCO és PCOS esetén, ezért ajánlott rendszeresen fogyasztani a hajdinát és a fahéjat is.

Ha állati eredetű margarin helyett pl. kókuszmargarint használsz, akkor vegán is a süti.

A receptet itt találod:

Hajdinás bögrés sütemény

2022-01-17
: 1
: Könnyű

Hozzávalók
  • 50 g hajdinaliszt
  • ¼ kiskanál sütőpor
  • ½ kiskanál fahéj
  • 1 csapott evőkanál 1:4 édesítő
  • 1 kimert evőkanál margarin
  • ¼ bögre cukormentes mandulatej
  • Eszköz:
  • mindenképpen egyenes falú (!) bögre
Elkészítés
  • 1. lépés A száraz hozzávalókat kimértem, összekevertem.
  • 2. lépés Beletettem és eloszlattam a keverékben a margarint. Beleöntöttem a mandulatejet, és összekevertem, amíg egynemű nem lett.
  • 3. lépés A mikrohullámú sütőbe tettem és 3,5 percig „sütöttem”. (A mikró erősségétől függően lehet, hogy 3 perc is elég.)
  • 4. lépés Tálaláshoz poreritritet szórtam rá.

Hajdinás bögrés sütemény pin

Ha elkészítetted, kérlek írd meg hozzászólásban, hogy ízlett! 🙂

Nézz körül a többi recept között is az oldalon!


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük



Kapcsolódó bejegyzések

Linzer zabpehelylisztből

Linzer zabpehelylisztből

A linzer valahogy mindig az a sütemény volt számomra, amit macerás elkészíteni. Otthon ritkán sütöttük, pedig szerettük, talán emiatt gondoltam ezt róla. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy sokan voltunk a családban, így mindennapos volt, ha valami alig sült ki, máris elfogyott. Nem csodálom, hogy senkinek sem […]

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nokedli / galuska gluténmentes zabpehelylisztből

Nem tudom ti hogy vagytok vele, én jobban szeretem a nokedlit a „bolti” formázott tésztáknál. Mióta nem búzalisztből készítem, még kiszaggatni sem nehéz. Régen valahogy mindig keményre sikerült a tészta, emiatt szaggatni sem volt leányálom, most viszont már nincs ilyen problémám. Az életmódváltásom elején teljes […]