Post Term: kurkuma

Fasírt, gluténmentes

Fasírt, gluténmentes

A fasírt örök kedvenc. Lehet kiegészítője szendvicsnek, de saláta mellé a karácsonyi ünnepi asztalra is ideális. Több formában készíthető: gombócként vagy lapítva, de Stefánia-szeletként (hamarosan a blogon!) is közkedvelt. Lehet sima vagy pirospaprikás, morzsába forgatva kisütött; mindenki máshogy szereti. Az általam készített fasírt egy egyszerű,…

Gulyásleves édesburgonyával és gluténmentes csipetkével

Gulyásleves édesburgonyával és gluténmentes csipetkével

Az utóbbi időben nagyon rákaptam a levesekre, mert észrevettem, hogy nagyon ritkán eszem, viszont igen jót tesz. Nem tudom te hogy vagy vele, nekem vízből valahogy nehezemre esik meginni a napi minimum mennyiséget, de levessel kiegészítve biztosított a napi folyadékbevitelem. A krémleveseken túl (mint a…

Sárgarépa-főzelék karalábéval – barna rizsliszttel – vegán

Sárgarépa-főzelék karalábéval – barna rizsliszttel – vegán

Sokszor fordul elő, hogy hazaérek a munkából, és akkor kezdek el gondolkodni, hogy mit is kellene vacsorázni. Ez nagyon nem jó, de egyelőre egyszerűen képtelen vagyok minden egyes napot előre megtervezni. Viszont az ilyen esetekre szoktam venni a boltban ezt-azt, így került a kosaramba egyik…

Bolognai spagetti – teljes kiőrlésű tésztával

Bolognai spagetti – teljes kiőrlésű tésztával

Nagyon egyszerű és gyors ebéd vagy vacsora a bolognai spagetti. Régen mindig a boltban készen kapható porokból állítottam össze a szószt, de néhány éve egyik egyetemi csoporttársam mutatta, ő hogyan készíti el paradicsomsűrítményből. Ízlett, ezért otthon is kipróbáltam egy hasonlót, és azóta én is sűrítményből…