Post Term: porélesztő

Sajtos perec Szafi hajdinamentes lisztkeverékből

Sajtos perec Szafi hajdinamentes lisztkeverékből

Szilveszterre gyakran készítettünk sajtos perecet, mert nem csak finom és omlós volt, de laktató is, így kitartott egész éjjel. Gyerekként a készítés során persze inkább a pereckiszúró használata vonzott, mint a sütés élménye. Azóta sok minden változott, az életmódváltással sajnos ez a sajtos perec sem…

Pirospaprikás kifli – teljes kiőrlésű tönkölylisztből

Pirospaprikás kifli – teljes kiőrlésű tönkölylisztből

Mutattam korábban egy fűszeres kifli-receptet, de szerettem volna valami pikánsabbat, kevésbé hétköznapit is készíteni. Gondolkodtam mit lehetne még kihozni a kifli alapreceptjéből, milyen fűszerekkel lehetne feldobni. Így született meg a pirospaprikás kifli ötlete. Ezen a képen jól látszik, hogy a belseje is szép piros: Az…

Fűszeres kifli – teljes kiőrlésű tönkölylisztből

Fűszeres kifli – teljes kiőrlésű tönkölylisztből

A boltban a pékáruk előtt ácsorogva többször kívántam, hogy bárcsak ne lennék beteg. Egyszerűen kiválasztanék néhányat az előttem tornyosuló zsemlehalomból, fizetnék, majd mennék a dolgomra. De valóban jó lenne ez? Jó, mert lusta vagyok, és ezzel a módszerrel időt spórolok. Dehogy jó… tönkretenném az egészségem.…