Pékségek


Pékségek

A tapasztalat azt mutatja, hogy nagyon nehéz olyan pékséget találni, ahol PCO vagy PCOS esetén is megfelelő pékáruhoz jut az ember. Valamivel könnyebb dolga van azoknak, akik a glutént nem, csak a fehér lisztet kerülik, mert számukra a teljes kiőrlésű termékek még választhatók. (Ebben az esetben is fontos azonban tudni, hogy az adott termék hány százalékban tartalmazza a teljes kiőrlésű lisztet, mert nem mindegyik péksütemény felel meg az étrend követelményeinek.) Aki viszont emellett gluténmentes étrendre is váltott, a hagyományos pékségek kínálatában egyáltalán nem talál magának ennivalót. 

Ma már szerencsére léteznek olyan pékségek is, ahol kifejezetten az ételérzékenységgel, ételallergiával küzdők számára megfelelő alapanyagokból állítják össze a termékeket. Ezeket mutatom be az oldalon, a saját tapasztalataim szerint. 

 

Szafi Smart Reform Shop – Street Food & Bakery – országszerte több helyen

Gluténmentes, cukormentes, paleo, vegán termékek széles választéka található a shopokban. A hűtött termékek, a Street Food kínálat és a pékáruk mellett az alapanyagok is beszerezhetők.

A boltok aktuális listája itt található.

 

Gubi reform pékség – Pécs

Kézműves, helyben készített és sütött glutén-, tej-, és cukormentes, alacsony szénhidráttartalmú termékek. Néhány alapanyag és hűtött sütemények is kaphatók. Az élesztős termékek esetében minimális kókuszvirágcukrot használnak, amit azonban az élesztő lebont, így nem befolyásolja a vércukorszintet.

 

Ha kíváncsi vagy az ajánlott kávézók, éttermek, cukrászdák listájára is, kattints ide!